Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Βιταμίνη D και αντιγήρανση

H βιταμίνη D είναι πολύ σημαντική για τον οργανισμό και έχει καθοριστικό ρόλο τόσο στην πρόληψη όσο και στη θεραπεία ασθενειών που σχετίζονται με τη γήρανση.
Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Aging and Gerontology», οι ερευνητές ασχολήθηκαν με τη σύνδεση μεταξύ της βιταμίνης D και χρόνιων παθήσεων που συνδέονται με τη γήρανση, όπως είναι η γνωστική γήρανση, η κατάθλιψη, η οστεοπόρωση, η καρδιαγγειακή νόσος, η υψηλή αρτηριακή πίεση κ.ά.


Όπως υποστηρίζει η υπεύθυνη της μελέτης, η ανεπάρκεια της βιταμίνης D επηρεάζει σημαντικά την υγεία και την ευημερία των ηλικιωμένων.

Τα άτομα που ανήκουν στην τρίτη ηλικία έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο ανεπάρκειας της βιταμίνης λόγω δίαιτας, μειωμένου χρόνου σε εξωτερικούς χώρους και μειωμένης απορρόφησή της. Καθώς ο πληθυσμός των ηλικιωμένων αυξάνεται, είναι απαραίτητη η αύξηση της καθημερινής πρόσληψης βιταμίνης D, μέσα από πηγές όπως το συκώτι, το βοδινό, το μοσχάρι, τα αβγά και γαλακτοκομικά προϊόντα. Επιπλέον, σε ειδικές κατηγορίες πληθυσμού θα πρέπει να ερευνηθούν και να εξεταστούν και οι σωστές δοσολογίες συμπληρωμάτων βιταμίνης D, που θα είναι απαραίτητες για την πρόληψη των χρόνιων ασθενειών, της γήρανσης και θα έχουν σημαντικό όφελος για τις επόμενες γενιές.

Πηγή: neadiatrofis.gr, zougla.gr
.
.

Οι τροφές που μας γερνάνε

Έρευνα: Λιγότερες θερμίδες, περισσότερα χρόνια ζωής

Αλάτι και υψηλό σωματικό βάρος μας γερνάνε γρηγορότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin