Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Βάλτε τους ξηρούς καρπούς στα σνακ της ημέρας

Μάλλον έχουμε σοβαρό λόγο να προσθέσουμε ξηρούς καρπούς στη διατροφή μας και κυρίως στα σνακ μας, αφού σύμφωνα με έρευνα που έχει δημοσιευτεί στο Journal of Nutrition οι ξηροί καρποί μπορούν να μας προστατεύσουν από στεφανιαία νόσο στο μέλλον.

Συγκεκριμένα, βρέθηκε ότι όσοι κατανάλωναν 30 γραμμάρια ξηρών καρπών 5 ή περισσότερες φορές μέσα στην εβδομάδα, άρα σε συστηματική βάση, παρουσίαζαν μείωση της πιθανότητας εμφάνισης στεφανιαίας νόσου κατά 35%.
Ο λόγος είναι, σύμφωνα με τους ερευνητές, ότι τα συστατικά των ξηρών καρπών (μονοακόρεστα λιπαρά, ωμέγα-3, φυτοστερόλες, φυτικές τους ίνες κ.λπ), μειώνουν τα επίπεδα της κακής (LDL) χοληστερόλης, παίζοντας σημαντικό ρόλο στην υγεία της καρδιάς.

Επειδή, όμως, η υπερβολή στην κατανάλωσή τους μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο και στη… διόγκωση της γραμμής σας, προσέξτε να μην υπερβάλλετε στο τσιμπολόγημα κι αν δεν μπορείτε να ελέγξετε τον εαυτό σας, προτιμήστε να τα τοποθετείτε σε μπολ, έτσι ώστε να ξέρετε τι καταναλώνετε. Εναλλακτικά, ενσωματώστε τα στο φαγητό: προσθέστε καρύδια στο γιαούρτι, αμύγδαλα στη σαλάτα, φουντούκια ή φιστίκια Αιγίνης στο κοτόπουλο κ.ο.κ.
πηγή: clickatlife.gr
.

Πιο υγιής η καρδιά με λίγους ξηρούς καρπούς την ημέρα

Τα αμύγδαλα συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιοπαθειών.

Οι ξηροί καρποί όταν καταναλώνονται ορθά μειώνουν τη χοληστερόλη, βοηθούν την καρδιά

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin