Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Ρόδι κατά του Αλτσχάιμερ

Είναι γνωστό ότι τα ρόδια αποτελούν πλούσια πηγή ωφέλιμων αντιοξειδωτικών για την υγεία του οργανισμού μας.
Σύμφωνα με επιστήμονες από την Αγγλία, το ρόδι ίσως βοηθά και στην καταπολέμηση της εξάπλωσης της νόσου του Αλτσχάιμερ.

Όπως αναφέρουν ειδικοί από το πανεπιστήμιο Huddersfield, το ρόδι περιέχει μια χημική ένωση –πουνικαλαγίνη- η οποία λειτουργεί προληπτικά έναντι της εμφάνισης και δημιουργίας φλεγμονών, οι οποίες καταστρέφουν τα εγκεφαλικά κύτταρα.


Οι ερευνητές ελπίζουν ότι τα ευρήματά τους μπορούν να ωφελήσουν όσους υποφέρουν από ρευματοειδή αρθρίτιδα και νόσο του Πάρκινσον, μειώνοντας τις επώδυνες φλεγμονές που προκαλούν αυτές οι ασθένειες.

Το στοιχείο «κλειδί» που αποκάλυψαν τα εργαστηριακά πειράματα, δείχνει ότι η πουνικαλαγίνη -μια μορφή χημικών ενώσεων, γνωστών ως πολυφαινόλες- που υπάρχει στο ρόδι, μπορεί να αναστείλει τις φλεγμονές σε συγκεκριμένα κύτταρα του εγκεφάλου (micrologia).

Οι φλεγμονές οδηγούν στην καταστροφή ολοένα και περισσότερων εγκεφαλικών κυττάρων, προκαλώντας τη σταδιακή χειροτέρευση της κατάστασης των ασθενών που πάσχουν από Αλτσχάιμερ.

Η θεραπεία για τη νόσο αυτή δεν έχει βρεθεί ακόμη, όμως η πουνικαλαγίνη που υπάρχει στα ρόδια θα μπορούσε να καθυστερήσει την εμφάνιση και την εξέλιξή της, αναφέρει η Daily Mail σε δημοσίευμά της. 

 πηγή: newsbeast.gr
.

Το ρόδι περιορίζει τις βλάβες των φαστ φουντ στην καρδιά...

Φυσικός χυμός Ρόδι: Ενισχύει τον οργανισμό σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin