Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Μπλοκάρει το ΠΑΣΟΚ τη ρύθμιση για τη λαϊκές αγορές

Αλλαγή θέσεων εμφάνισε το ΠΑΣΟΚ σε δύο επίμαχες διατάξεις κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το υπαίθριο εμπόριο, υιοθετώντας σχετικά αιτήματα εμπόρων και παραγωγών λαϊκών αγορών.
Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κασσής, γνωστοποίησε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ότι το κόμμα του διαφωνεί με τον διαχωρισμό παραγωγών και εμπόρων στις λαϊκές αγορές, καθώς και με την κλήρωση των θέσεων.


Όπως ανέφερε ο κ. Κασσής, μετά και τις κινητοποιήσεις που δείχνουν αντιδράσεις όχι μόνο των παραγωγών αλλά και των εμπόρων, το κόμμα του χωρίς να αμφισβητεί τις προθέσεις του υπουργού Ανάπτυξης θεωρεί ότι είναι δίκαιο το αίτημά τους και προτείνει να μην αλλάξει το καθεστώς των θέσεων με τον  διαχωρισμό παραγωγών και εμπόρων αλλά να παραμείνουν ως έχει.

Παράλληλα, απέρριψε και το θέμα της κλήρωσης προτείνοντας να ισχύσει από τον Ιανουάριο του 2015 μόνο για τις αδιάθετες θέσεις.

Μετά από αυτά τα νέα δεδομένα αναμένεται η αντίδραση του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.

Σημειώνεται ότι κλειστοί είναι αυτή την ώρα οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα, λόγω συγκέντρωσης που πραγματοποιούν παραγωγοί και έμποροι λαϊκών αγορών, διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο.

[in.gr]
5/5/14
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin