Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Αλάτι και υψηλό σωματικό βάρος μας γερνάνε γρηγορότερα

Σύμφωνα με νέα επιστημονικά στοιχεία, τα οποία ανακοινώθηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας, ο συνδυασμός υπερβολικής πρόσληψης αλατιού και υψηλού σωματικού βάρους κατά την παιδική ηλικία, επιταχύνει τη διαδικασία γήρανσης των κυττάρων μας.
Παλαιότερες μελέτες είχαν δείξει ότι το κάπνισμα, η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας και το υψηλό σωματικό λίπος έχουν άμεσο αντίκτυπο στο DNA μας και επιταχύνουν το γήρας.

Η παρούσα μελέτη είναι η πρώτη που εξετάζει την επίδραση της πρόσληψης νατρίου στο γενετικό μας υλικό. Για τους σκοπούς της 766 έφηβοι ηλικίας 14 – 18 ετών χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, ανάλογα με το ποσό του αλατιού – νατρίου που κατανάλωναν.
Από τα αποτελέσματα φάνηκε ότι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι έφηβοι που τρώνε πολλά αλμυρά τρόφιμα, εμφανίζουν σημάδια ταχύτερης γήρανση των κυττάρων τους. Όπως οι ερευνητές επισημαίνουν, η μείωση της πρόσληψης αλατιού μπορεί να είναι ένα πρώτο, πιο εύκολο από την απώλεια βάρους, πρώτο βήμα για τους υπέρβαρους νέους που θέλουν να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και πρόωρης εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων φθοράς.
Κάτι τέτοιο μπορεί να επέλθει εύκολα, μειώνοντας την κατανάλωση έτοιμου φαγητού και σνακ εκτός σπιτιού και αυξάνοντας την κατανάλωση σπιτικού φαγητού, φρούτων και λαχανικών, και σπιτικών παρασκευασμάτων.
Πηγή: neadiatrofis.gr, newsbeast.gr

.
.

Το κρυφό αλάτι των τροφίμων απειλεί την υγεία

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΙΜΑΛΑΪΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...!!!!

Αλατάκι, πίεση και ανοσοποιητικό

Το πολύ αλάτι και η πολλή ζάχαρη αιχμαλωτίζουν τον εγκέφαλο

Η υπερβολή στο αλάτι μπορεί να οδηγήσει σε σκλήρυνση κατά πλάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin