Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Χυμός Ντομάτας vs καρκίνου του μαστού

Πολλές μελέτες έχουν επιβεβαιώσει τις αντικαρκινικές ιδιότητες της ντομάτας και σ' αυτές έρχεται να συμπληρωθεί μια καινούργια, η οποία αναφέρει ότι ο χυμός της ντομάτας απομακρύνει τον κίνδυνο προσβολής από καρκίνο του μαστού.
Τη μελέτη πραγματοποίησαν επιστήμονες του πανεπιστημίου Rutgers στο Νιου Τζέρζι, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι ένα ποτήρι χυμός ντομάτας τη μέρα αυξάνει στον ανθρώπινο οργανισμό την ποσότητα της ορμόνης που συμβάλλει καθοριστικά στην απομάκρυνση της ασθένειας.


Συγκεκριμένα, η επιστημονική έκθεση αναφέρει ότι η κατανάλωση χυμού ντομάτας αυξάνει κατά 9% τα επίπεδα της αδιπονεκτίνης, μιας ορμόνης που εμπλέκεται στον έλεγχο της συσσώρευσης του λίπους (το οποίο είναι γνωστό ότι αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου), των επιπέδων της γλυκόζης, στη διασφάλιση της υγιούς γήρανσης και στην ενίσχυση της μακροζωίας.
 

 Η αύξηση της αδιπονεκτίνης οφείλεται στο λυκοπένιο που περιέχεται σε ένα ποτήρι χυμού ντομάτας, ενώ όπως διαπιστώθηκε τα επίπεδά της αυξάνονται περισσότερο στις γυναίκες που δεν έχουν περιττά κιλά.
Στη μελέτη συμμετείχαν γυναίκες ηλικίας άνω των 55 ετών, οι οποίες είτε ήταν υπέρβαρες, είτε είχαν κάποιο συγγενικό πρόσωπο που είχε προσβληθεί από καρκίνο του μαστού – παράγοντες που αύξαναν κατά πολύ τον κίνδυνο που διέτρεχαν να νοσήσουν και οι ίδιες.

Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύονται στην Επιθεώρηση Κλινικής Ενδοκρινολογίας και Μεταβολισμού, ενώ οι επιστήμονες συνιστούν σε όσους δεν τους αρέσει ο χυμός ντομάτας, να δοκιμάσουν ντοματόσουπα ή να χρησιμοποιούν στο φαγητό τους σάλτσα από φρέσκια ντομάτα.
πηγές : ikypros.com, food-isimo.blogspot.gr

.
.

Οργανικές τομάτες: έχουν υψηλότερη αντιοξειδωτική αξία

Φρούτα και Λαχανικά: Ασπίδα για την ζωή μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin