Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Πώς να καταπολεμήσετε τον εθισμό στη ζάχαρη.

Σύμφωνα με μελέτη, η ζάχαρη μπορεί να έχει ισχυρότερη νευρολογική επίδραση και από την ίδια την κοκαΐνη. Οι επιστήμονες έχουν αποδείξει ότι μπορεί να εμφανιστούν συμπτώματα στερητικού συνδρόμου λόγω αποχής από τη ζάχαρη.

Αφού λοιπόν η υπερβολική ζάχαρη είναι αποδεδειγμένα εθιστική, τι μπορούμε να κάνουμε για να απαλλαγούμε;

- Σωματική άσκηση και γάλα
Η πολλή ζάχαρη λειτουργεί σαν μηχανισμός επιβράβευσης του εγκεφάλου κι έτσι είναι δύσκολο να τη βγάλουμε από τη ζωή μας. Σύμφωνα με μελέτη, οι πρωτεΐνες που βρίσκονται στο γάλα αυξάνουν τα επίπεδα σεροτονίνης (μιας ορμόνης που μας κάνει να αισθανόμαστε ευχαρίστηση). Παράλληλα, οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι και η άσκηση μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα αυτής της ορμόνης.


- Πείτε «όχι» στα προϊόντα με χαμηλά λιπαρά
Προκειμένου να αναπληρώσουν τη γεύση, οι κατασκευαστές προσθέτουν ζάχαρη στα τρόφιμα με χαμηλά λιπαρά. Προσέξτε ιδιαίτερα τις σάλτσες και τα γλυκά.

- Κοιμηθείτε καλά
Ο ύπνος σχετίζεται άμεσα με την όρεξη και τις λιγούρες. Όταν κοιμόμαστε καλά, ενισχύουμε τις άμυνές μας ενάντια στους θερμιδοφόρους πειρασμούς. Αντιθέτως, η έλλειψη ύπνου μπορεί να μειώσει τις αντιστάσεις μας.

- Προτιμήστε ένα υγιεινό σνακ
Η ζάχαρη μας παραπλανεί προσωρινά από την πείνα, όμως αυτή η επίδραση δεν έχει διάρκεια. Τα υγιεινά σνακ όπως φρούτα και ξηροί καρποί ικανοποιούν τις ανάγκες μας σε ενέργεια, ενώ παράλληλα μας παρέχουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και μειώνουν το αίσθημα της πείνας.
πηγή: onmed.gr


.

9 εύκολοι τρόποι για να μειώσετε την πρόσληψη ζάχαρης

Τα γλυκά μπορεί όντως να προκαλούν εθισμό.

Υγεία: Νέα έρευνα ρίχνει τα όρια ασφαλούς κατανάλωσης ζάχαρης

Η ΣΤΕΒΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ

Η στέβια (Stevia rebaudiana)

Οι 3 λόγοι που το φαγητό... κουράζει... μακριά από ζάχαρη, αλάτι, αναψυκτικά και τις τσίχλες! Πολύ μακριά!

Το πολύ αλάτι και η πολλή ζάχαρη αιχμαλωτίζουν τον εγκέφαλο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin