Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Επένδυση 2 εκατ. ευρώ στο Πήλι της Εύβοιας για Superfoods

ΚΟΣΜΑΣ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΣ

Μολονότι η επιτυχία ήρθε γρήγορα, σύμφωνα με τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Γιάννη Λιακόπουλο, «στο επόμενο δίμηνο θα λανσάρουμε μια νέα προϊοντική σειρά που θα αποτελέσει "έκπληξη" στον χώρο του φαρμακείου».
H δημιουργία παραγωγικής ζώνης στην Ελλάδα, το λανσάρισμα νέων λειτουργικών προϊόντων και οι πρώτες μεγάλες ιδιόκτητες καλλιέργειες ιπποφαούς, αρώνιας και γκότζι μπέρι στην Εύβοια αποτελούν το τρίπτυχο ανάπτυξης που σχεδιάζει για το εγγύς μέλλον, η ελληνική Astra Medical Hellas Superfoods. Η εταιρεία ξεκίνησε τη λειτουργία της στις αρχές του 2003, από τον 29χρονο -τότε- ιδρυτή και σημερινό διευθύνοντα σύμβουλο, Γιάννη Λιακόπουλο, με κεφάλαιο μόλις 6 χιλ. ευρώ.

Ενώ, πέντε χρόνια αργότερα (το 2008) λανσάρει το brand «Superfoods» που καταφέρνει σε σύντομο χρονικό διάστημα να κερδίσει την υποστήριξη του ιατρικού και φαρμακευτικού κόσμου, αλλά και την εμπιστοσύνη του κοινού. Με μια φιλοσοφία δομημένη στο πεντάπτυχο «Χρήσιμα, Καινοτόμα, Ποιοτικά, Ασφαλή και Προσιτά για όλους προϊόντα», η Astra Medical Hellas Superfoods αποτελεί σήμερα μια από τις μεγαλύτερες και πληρέστερες εταιρείες φυτικών συμπληρωμάτων διατροφής στην Ελλάδα. Tο Ιπποφαές Eubias" γίνεται το «σήμα κατατεθέν» της επιχείρησης αποκτώντας μεγάλη διεισδυτικότητα στην εγχώρια αγορά, ενώ τα τελευταία τρία περίπου χρόνια εξάγει τα προϊόντα της στα 4 σημεία του πλανήτη. Ήδη, η σειρά «Superfoods» βρίσκονται στα ράφια των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κύπρου, ενώ υπάρχει συμφωνία για αντιπροσώπευση στην Τουρκία και συζητήσεις με την Αυστραλία, τον Καναδά, την Τανζανία και τη Σλοβενία.
Επένδυση 2 εκατ. ευρώ στο Πήλι της Εύβοιας για Superfoods
«Αποτελούμε μια αμιγώς ελληνική εταιρεία, η οποία εκμεταλλευόμενη το ολοκληρωμένο και εξειδικευμένο τμήμα έρευνας και ανάπτυξης (R&D) και το εξελιγμένης αντίληψης τμήμα marketing, δημιουργούμε τα δικά μας προϊόντα» όπως υπογραμμίζει ο Γιάννης Λιακόπουλος μιλώντας στην «ΗτΣ», επισημαίνοντας πως «Μολονότι αποτελεί σχετικά νέα εταιρεία, έχουμε επιτύχει μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να κάνουμε γνωστά και ευρέως αποδεκτά στην Ελλάδα προϊόντα μας, όπως το Ιπποφαές Eubias", τη Σπιρουλίνα Gold Eubias", το Βασιλικό Πολτό Eubias"».
Ερευνα και ανάπτυξη
Στις αρχές του έτους, η εταιρεία μεταφέρεται στη νέα της έδρα, στο μικρό παραθαλάσσιο χωριό Πήλι του Δήμου Κηρέως, στη Βόρεια Εύβοια, σε νέες εγκαταστάσεις με γραφεία έκτασης 330 τ.μ. Στον ίδιο χώρο, συνολικής έκτασης περίπου 40 στρεμμάτων, φυτεύτηκαν ήδη τα πρώτα 6.000 δέντρα καλλιέργειας ιπποφαούς, αρώνιας και γκότζι μπέρι, και σύμφωνα με τους στόχους της διοίκησης «του χρόνου θα διπλασιαστούν». Η φύτευση έγινε στην κοιλάδα του ποταμού Κηρέα στο Προκόπι και Μαντούδι Ευβοίας.
Επένδυση 2 εκατ. ευρώ στο Πήλι της Εύβοιας για Superfoods
Στις νέες εγκαταστάσεις περιλαμβάνεται και το νέο τμήμα έρευνας και ανάπτυξης, απ όπου αναμένεται η σχετική άδεια λειτουργίας για την ανέγερση δύο βιομηχανικών θαλάμων στην Εύβοια, για την παραγωγή της γκάμας των προϊόντων της. Με την ολοκλήρωση των έργων (εντός του 2013) συνολικής επένδυσης 2 εκατ. ευρώ, πρόκειται να δοθεί η ευκαιρία στο ευρύ κοινό να επισκέπτεται τις εταιρικές καλλιέργειες όπου θα πληροφορείται για τους φυσικούς τρόπους καλλιέργειας των φυτών. Ενθερμος υποστηρικτής για τη μετεγκατάσταση της εταιρείας υπήρξε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γιάννης Λιακόπουλος, καθώς όπως επισημαίνει τα στελέχη που εκπροσωπούν την εταιρεία, θα πρέπει να βρίσκονται δίπλα στο χώρο παραγωγής και ανάπτυξης των φυτών. Τα γραφεία είναι κατασκευασμένα με ένα ιδιαίτερο και πρωτότυπο concept που θυμίζει σαλέ, ενώ η επαφή με τη φύση βοηθά στην καλύτερη διαχείριση του χρόνου των στελεχών!
Τα Superfoods στις ΗΠΑ
Η Astra Medical Hellas Superfoods αποτελεί τη μοναδική Ελληνική εταιρεία συμπληρωμάτων διατροφής της οποίας τα προϊόντα έχουν περάσει τις διαδικασίες του Αμερικάνικου Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων και πωλούνται νόμιμα στις ΗΠΑ. Όπως σημειώνει ο Γιάννης Λιακόπουλος «αυτό αποτελεί μεγάλη επιτυχία και μας κάνει ιδιαίτερα περήφανους και αισιόδοξους διότι από την μια γνωρίζουμε το πόσο αυστηρός αποτελεί αυτός ο Οργανισμός και από την άλλη η αγορά των ΗΠΑ παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον διότι περίπου το 75% των κατοίκων της χρησιμοποιούν τέτοιου είδους προϊόντα. Μακροπρόθεσμα αυτή η επιτυχία μόνο καλό μπορεί να επιφέρει στα Superfoods».

Λειτουργικό τρόφιμο
Μολονότι η «Superfoods» έχει ήδη πλήρη προϊοντική γκάμα, αναζητά συνεχώς νέους δρόμους για την εξέλιξη της φυσικής διατροφής και την ενίσχυσή της με τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά. Από την κάψουλα και τα τρόφιμα έως τη συσκευασία, όλα τα προϊόντα της αποτελούν καινοτομίες, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δράσεων, συμβάλλοντας έτσι στην καλύτερη υγεία του οργανισμού μας. Στο πλαίσιο αυτό, πρόκειται να λανσάρει στο επόμενο δίμηνο μια νέα προϊοντική σειρά που θα αποτελέσει «έκπληξη» στο χώρου του φαρμακείου, ενώ στο εγγύς μέλλον στόχο έχει να τοποθετηθεί στην ευρύτερη αγορά λιανικής (των σούπερ μάρκετς), παράγοντας λειτουργικά τρόφιμα. Η σειρά συμπληρωμάτων διατροφής διατίθενται σε όλα τα φαρμακεία, μέσω των τμημάτων πώλησης Νοτίου και Βορείου Ελλάδος, αλλά και μέσω των φαρμακαποθηκών. Όλα τα προϊόντα Superfoods παρασκευάζονται σύμφωνα με: G.M.P., ISO9001:2008, ISO 22000:2005, T.S.E. και non-G.M.O., ενώ όσα αποτελούν συμπληρώματα διατροφής έχουν αριθμό γνωστοποίησης κυκλοφορίας από τον Ε.Ο.Φ. Να σημειωθεί πως η εταιρεια βραβεύτηκε πέρυσι ως «Κορυφαία ανερχόμενη Ελληνική Εταιρική Επωνυμία» από τα Superbrands, ενώ στο σύνολο των χρόνων λειτουργίας της εμφανίζει μόνο θετικό πρόσημο ανάπτυξης. Συγκεκριμένα το 2012, μια χρονιά που τα συμπληρώματα διατροφής κατέγραφαν πτώση, τα προϊόντα της εμφάνιζαν αύξηση 33% στις πωλήσεις φαρμακείου. Μέχρι στιγμής, στο 2013 εμφανίζει θετικό πρόσημο (35% τον Ιανουάριο), ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, στα επόμενα δύο χρόνια η εταιρεία θα βρίσκεται στην κορυφή των προϊόντων φαρμακείου.

Το 2008 λανσάρει το brand «Superfoods» που καταφέρνει σε σύντομο χρονικό διάστημα να κερδίσει την υποστήριξη του κόσμου aΣτις αρχές του 2013, η εταιρεία μεταφέρεται στη νέα της έδρα, στο μικρό παραθαλάσσιο χωριό Πήλι του Δήμου Κηρέως, στη Βόρεια Εύβοια aΣε έκταση 40 στρΕΜμ. φυτεύτηκαν ήδη τα πρώτα 6.000 δέντρα καλλιέργειας ιπποφαούς, αρώνιας και γκότζι μπέρι
Η αγορά των ηπα παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον διότι το 75% των κατοίκων της χρησιμοποιΕΙ συμπλη-ρώματα διατροφής.

http://www.imerisia.gr

6 σχόλια:

  1. I am sure this article has touched all the internet users, its really
    really pleasant article on building up new website.


    Also visit my blog :: afternoon tea ()

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Thanks for finally writing about > "Eπένδυση 2 ekaτ. eυρώ στο Πήλι της Eύ�οιaς γιa Superfoods" < Liked it!

    Feel free to visit my web-site accounting salary guide 2013

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. I really like your blog.. very nice colors & theme. Did you
    make this website yourself or did you hire someone to do it for you?
    Plz respond as I'm looking to construct my own blog and would like to know where u got this from.
    kudos

    my webpage home improvement Blogs (http://heartsy.me)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. There's definately a great deal to find out about this subject.

    I really like all the points you've made.

    My web site ... aqa accounting unit help

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Excellent post. I was checking constantly this blog and I am impressed!
    Very helpful info particularly the last part :) I care for such
    info much. I was seeking this certain information for a long time.
    Thank you and best of luck.

    Stop by my webpage: courtyard (http://partyreservations.net)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. I am curious to find out what blog system you're working
    with? I'm having some minor security issues with my latest
    blog and I'd like to find something more secure. Do you
    have any suggestions?

    Here is my blog - context - ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Blog Widget by LinkWithin