Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Προβλήματα στο σύστημα αξιολόγησης των φακέλων βιολογικής γεωργίας θα οδηγήσουν σε απόρριψη μεγάλο αριθμό δικαιούχων λένε οι μελετητές

Για προβλήματα στο σύστημα αξιολόγησης των φακέλων υποψηφιότητας στην δράση της βιολογικής γεωργίας και ειδικά σε αυτές τις διετούς παράτασης κάνουν λόγο γεωπόνοι – μελετητές στον ΑγροΤύπο. 

Σύμφωνα με όσα μας αναφέρουν τα προβλήματα πρόκειται να οδηγήσουν σε «απόρριψη ένα σημαντικό αριθμό φακέλων και ιδιαίτερα σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας (όπως τα νησιά του Αιγαίου)». Όσον αφορά τους αγρότες οι οποίοι θέλουν να ασχοληθούν για πρώτη φορά με τη βιολογική γεωργία (πενταετία) ο αριθμός των αιτήσεων σύμφωνα με πληροφορίες προσεγγίζει τις 14.000.


Ειδικότερα, γεωπόνοι – μελετητές τονίζουν στον ΑγροΤύποι: «παρουσιάζουν μία ωραιοποιημένη κατάσταση, όπως πάντα. Να αναφέρουμε ότι συνεχίζουν να υφίστανται τα προβλήματα στο σύστημα αξιολόγησης των φακέλων υποψηφιότητας, θέτοντας προς απόρριψη ένα σημαντικό αριθμό φακέλων και ιδιαίτερα σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας (όπως τα νησιά του Αιγαίου) το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Η ενημέρωση που είχαμε μέχρι χθες είναι ότι ένας σημαντικός αριθμός φακέλων βιολογικών διετούς παράτασης βαίνει προς απόρριψη, αν δεν διορθωθεί το σύστημα από την κεντρική υπηρεσία. Και δυστυχώς, για άλλη μία φορά, οι δικαιούχοι αγρότες - κτηνοτρόφοι δεν έχουν καμία ευθύνη για αυτή την ταλαιπωρία που θα υποστούν με τις μελλοντικές ενστάσεις και διεκδικήσεις».
http://www.agrotypos.gr/index.asp?mod=articles&id=76630

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin