Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Η καυτερή σάλτσα βοηθά στην αντιμετώπιση του καρκίνου

Στο Πανεπιστήμιο Massey της Νέας Ζηλανδίας, ο ειδικός της διατροφής David Popovich ισχυρίζεται, με βάση πρόσφατες μελέτες, ότι οι καυτερές σάλτσες με καψαϊκίνη (ενεργό συστατικό των πιπεριών τσίλι) προωθούν υψηλότερη μετατροπή των κυττάρων στον οργανισμό, κάτι που εξηγεί γιατί το να καταναλώνει κάποιος καυτερά φαγητά, συνδέεται με μικρότερο κίνδυνο θανάτου και επιβράδυνση της ανάπτυξης του καρκίνου, προστατεύοντάς μας από την εμφάνισή του.

Ο Popovich, ο οποίος βάζει έξτρα καυτερή σάλτσα στα πάντα, αποδίδει τα οφέλη στην καψαϊκίνη, η οποία έχει αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντικαρκινογενετικές επιδράσεις που εμφανίζονται σε πολλαπλές εργαστηριακές μελέτες. Μια εξ αυτών, μάλιστα, έδειξε 14% μειωμένο κίνδυνο θανάτου στο μισό εκατομμύριο Κινέζων που έτρωγαν πικάντικα φαγητά 3 ή περισσότερες φορές την εβδομάδα. Στις δικές του μελέτες, ο Popovich είδε ότι τα καρκινικά κύτταρα συρρικνώνονταν σημαντικά με την καψαϊκίνη.

Έχετε υπόψη σας πως δεν είναι πάντα η πιο καυτερή σάλτσα και η πιο υγιεινή, αν και οι πιο καυτερές πιπεριές περιέχουν περισσότερη καψαϊκίνη, και πως όταν υπάρχουν και λίγα λιπαρά στη σάλτσα, τα αποτελέσματα είναι ακόμη καλύτερα. Ο λόγος είναι ότι η καψαϊκίνη είναι λιποδιαλυτή, που σημαίνει ότι είναι πιο υγιεινή –και νόστιμη- όταν συνδυάζεται με ένα κομμάτι π.χ. χοιρινού.

Αν, λοιπόν, αντέχετε τις καυτερές γεύσεις, κάντε τη διατροφή σας λίγο πιο πικάντικη από σήμερα κιόλας!

 πηγή: clickatlife.gr


Η κατανάλωση καυτερών φαγητών απομακρύνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου

Η ουσία καψαϊκίνη αυξάνει το μεταβολισμό

Οι καυτερές πιπεριές μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου του εντέρου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin