Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Τροφές για την απώλεια βάρους και Ξηροί Καρποί

Η ιδέα της απώλειας βάρους τρώγοντας ακούγεται σαν κάτι μαγικό. Κι όμως δεν είναι τόσο απίθανο όσο ακούγεται. Για να μειώσουμε το σωματικό μας βάρος και τον κίνδυνο παχυσαρκίας, η συχνότερη λύση είναι απλή: πρέπει να καταναλώνουμε λιγότερες θερμίδες από όσες καίμε. Κάποιες τροφές μπορούν να μας βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια, καθώς έχουν την ιδιότητα να μας κάνουν να νιώθουμε πιο χορτασμένοι. Το αποτέλεσμα είναι να υποκύπτουμε σε λιγότερους γευστικούς πειρασμούς και σνακ με αποτέλεσμα να καταναλώνουμε λιγότερες θερμίδες. Ακόμη, υπάρχουν άλλες τροφές οι οποίες ενεργοποιούν το μεταβολισμό μας, άρα μας βοηθούν να κάψουμε περισσότερες θερμίδες.

Δείτε στη συνέχεια ποιες είναι οι τροφές αυτές για να τις εντάξετε στη διατροφή σας.
1. Φασόλια
Τα φασόλια είναι σημαντική πηγή πρωτεΐνης. Περιέχουν πολλές φυτικές ίνες και η χώνεψή τους απαιτεί περισσότερη ώρα. Αυτό σημαίνει ότι το αίσθημα του κορεσμού διαρκεί πιο πολύ χρόνο.

2. Σούπα
Αν ξεκινήσετε το γεύμα σας με σούπα για πρώτο πιάτο, θα καταλήξετε να τρώτε λιγότερο. Αυτό ισχύει για τις θρεπτικές σούπες με βάση το ζωμό (κρέας, κοτόπουλο, ψάρι), οι οποίες δεν περιέχουν βούτυρο και κρέμα γάλακτος. Να θυμάστε κάθε μερίδα πρέπει να αντιστοιχεί σε 100 με 150 θερμίδες το πολύ.

3. Μαύρη Σοκολάτα
Για τους λάτρεις των γλυκών, η μαύρη σοκολάτα αποτελεί την καλύτερη επιλογή γλυκού σνακ. Αυτό ωστόσο δεν ισχύει για τις σοκολάτες γάλακτος. Η μαύρη σοκολάτα θα σας κάνει να καταναλώσετε έως και 15% λιγότερο φαγητό.

4. Πουρές λαχανικών
Τα λαχανικά είναι μια τροφή με πολύ μικρή θερμιδική αξία. Μπορούμε να προσθέσουμε περισσότερα λαχανικά στη διατροφή μας τρώγοντας πουρέ λαχανικών, ο οποίος ταιριάζει με τα περισσότερα πιάτα.

5. Βασιλικό πρωινό
Ένα πρωινό με πολλές θερμίδες και μεγάλη ποσότητα πρωτεΐνης μας κρατάει χορτασμένους και δεν τρώμεπεριττά σνακ μέσα στην ημέρα. Τέτοιο πρωινό θα μπορούσε να είναι ακόμα και τα αυγά με λουκάνικο που μπορούν να αγγίξουν τις 350 θερμίδες συνολικά.

6. Ξηροί καρποί (ανάλατοι)
Για ένα μικρό σνακ μπορείτε να φάτε μια χούφτα ξηρούς καρπούς ανάλατους, όπως αμύγδαλα και καρύδια. Οι ξηροί καρποί θα σας κόψουν την όρεξη για αρκετή ώρα.

7. Φρούτα
Καταναλώστε φρούτα και όχι χυμό, γιατί τα ωμά φρούτα περιέχουν περισσότερες φυτικές ίνες. Επίσης, όταν μασάμε, ο εγκέφαλος δέχεται το μήνυμα ότι τρώμε, ενώ αυτό δεν συμβαίνει όταν πίνουμε χυμό.

8. Γιαούρτι
Το γιαούρτι συμβάλλει στην απώλεια σωματικού βάρους και ιδιαίτερα στην περιοχή της κοιλιάς, χάρη στα προβιοτικά που περιέχει.

9. Γκρέιπφρουτ
Το γκρέιπφρουτ έχει επίσης συνδεθεί με τη μείωση του σωματικού βάρους. Δεν είναι ξεκάθαρο όμως αν αυτό οφείλεται στις φυτικές ίνες που περιέχει, οι οποίες δίνουν την αίσθηση του κορεσμού, ή στο γεγονός ότι ενεργοποιεί το μεταβολισμό.

Πηγή: webmd.com, mydietplan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin