Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Στομαχικές διαταραχές: Τα "φάρμακα" της φύσης

Η αίσθηση του αναστατωμένου στομαχιού είναι σίγουρα ενοχλητική. Αν προσθέσετε δε και τις στομαχικές κράμπες, τη ναυτία ή/και τη διάρροια, τότε είναι πολύ πιθανό να μην μπορείτε να πάτε στη δουλειά ή να κάνετε όσα πρέπει για την καθημερινότητά σας. 

Τι μπορείτε να φάτε για να νιώσετε καλύτερα;
Το ρύζι και τα άσπρα ζυμαρικά, χωρίς τυρί και σάλτσα, μαζί με μικρές ποσότητες από ψητό ή βραστό κοτόπουλο είναι ένα φαγητό που ενδείκνυται για τις στομαχικές διαταραχές. Ποιες άλλες τροφές θα σας βοηθήσουν να συνέλθετε πιο γρήγορα;


Μπανάνες
Κάποιος λόγος θα υπάρχει που οι μπανάνες συνίστανται στους δρομείς του μαραθωνίου σαν τονωτικό ενέργειας: Είναι εύκολες στην πέψη και γενικά δεν ταράζουν το στομάχι. Περιέχουν, επίσης, πηκτίνη, που βοηθά φυσικά τις κινήσεις του εντέρου.

Παπάγια
Προσθέστε ακόμα ένα τροπικό φρούτο στη λίστα των καταπραϋντικών του στομαχιού. Η κατανάλωση της παπάγιας διευκολύνει την πέψη, αντιμετωπίζει τη δυσπεψία και μπορεί να βοηθήσει στη δυσκοιλιότητα. Το μυστικό της βρίσκεται στα ένζυμα παπαΐνη και χυμοπαπαΐνη, τα οποία διασπούν τις πρωτεΐνες και ηρεμούν το στομάχι δημιουργώντας ένα υγιές, όξινο περιβάλλον. 

Τζίντζερ
Χιλιάδες έρευνες έχουν αποδείξει ότι το τζίντζερ λειτουργεί αποτελεσματικά σαν γιατρικό κατά της ναυτίας και μπορεί να βελτιώσει την συνολική υγεία του πεπτικού συστήματος, να θυμάστε όμως πως το συνιστώμενο όριο είναι 4 γραμμάρια την ημέρα. Μπορείτε να μασήσεις ένα κομμάτι φρέσκο τζίντζερ ή να το προσθέσετε σε καυτό νερό μαζί με τσάι και λεμόνι για ένα ανακουφιστικό για το πεπτικό σας ρόφημα.
 ΠΗΓΗ: capital.gr
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin