Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Η πείνα το «κλειδί» της νόσου Αλτσχάιμερ

Ελπίδες για θεραπεία και πρόληψη της νόσου Αλτσχάιμερ δίνει μία νέα επιστημονική μελέτη, σύμφωνα με την οποία τα επίπεδα της ορμόνης «λεπτίνη» που ευθύνεται για την όρεξη, συνδέονται άμεσα με την πρόκληση της νόσου.

Υψηλά επίπεδα της ορμόνης που ρυθμίζει την όρεξη, εμφανίζονται να συνδέονται με μειωμένο κίνδυνο ανάπτυξης νόσου Αλτσχάιμερ. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν επιστήμονες μετά από 12ετή έρευνα σε 198 εθελοντές. 


Από τη μελέτη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Βοστόνης διαπιστώθηκε ότι οι εθελοντές που είχαν χαμηλά επίπεδα της ορμόνης της όρεξης που ονομάζεται λεπτίνη, είχαν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν Αλτσχάϊμερ από όσους είχαν υψηλότερα επίπεδα. 

Η λεπτίνη είχε θεωρηθεί για πολλά χρόνια ότι θα μπορούσε να είναι το φάρμακο κατά της παχυσαρκίας, ενώ από την τελευταία αυτή έρευνα διαπιστώνεται ότι ευνοεί και την εγκεφαλική λειτουργία.

«Εάν τα ευρήματα της μελέτης μας επαληθευτούν και από άλλους ερευνητές, τα επίπεδα της λεπτίνης σε μεγαλύτερους ενήλικες ίσως χρησιμοποιηθούν ως βιολογικοί δείκτες για τον προσδιορισμό της υγιούς γήρανσης του εγκεφάλου. Και ακόμη πιο σημαντικό, μπορεί να αποτελέσει ένα τρόπο πρόληψης και θεραπείας της νόσου»

Η μελέτη δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση Journal Of the American Medical Association.
 ΠΗΓΗ: tanea.gr
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin