Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Οι 3 καλύτερες τροφές για ακόμη πιο υγιή νεφρά

Τα νεφρά είναι από τα πιο σημαντικά όργανα του σώματός μας. Είναι τα φυσικά "φίλτρα" του οργανισμού, που καθαρίζουν το αίμα, απομακρύνουν από το κυκλοφορικό μας τις τοξίνες, τα υγρά και ουσίες που δεν χρειαζόμαστε. 

Εάν τα νεφρά δεν λειτουργούν σωστά, προκαλείται νεφρική ανεπάρκεια, μια πολύ σοβαρή και επικίνδυνη για την υγεία μας νόσος. 


Η διατροφή μας μπορεί να προστατεύει ή να επιβαρύνει την υγεία μας, και στην περίπτωση των νεφρών οι τροφές που περιέχουν αντιοξειδωτικά που προλαμβάνουν και καταπολεμούν τις φλεγμονές θεωρούνται πολύ καλή επιλογή. 

3  καλύτερες επιλογές για την υγεία των νεφρών μας:


  • Μήλα: Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, είναι αντιφλεγμονώδη, βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης, της δυσκοιλιότητας και ταυτόχρονα προστατεύουν από τις καρδιακές παθήσεις και τον καρκίνο, ωφελώντας τη λειτουργία των νεφρών. 
  • Καρποί του δάσους: Τα κράνμπερι, τα μύρτιλα, οι φράουλες κ.ο.κ. είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και βοηθούν να "καθαρίσει" από τον οργανισμό το ουρικό οξύ, κρατώντας τα νεφρά υγιή. 
  • Ασπράδια αβγών: Πρόκειται για μια καθαρή πρωτεΐνη που όμως περιέχει λιγότερο φώσφορο από άλλες πρωτεϊνούχες πηγές. Στη χρόνια νεφρική νόσο, λόγω βλάβης των νεφρών, παρατηρείται κατακράτηση του φωσφόρου στο αίμα, επειδή δεν απεκκρίνεται στα ούρα οπότε τα ασπράδια είναι μια εξαιρετική πηγή πρόσληψης πρωτεΐνης.

 ΠΗΓΗ: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin