Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Τρία καρυκεύματα που καταπολεμούν ασθένειες

Εκτός από την πικάντικη γεύση και νοστιμιά που χαρίζουν στα πιάτα μας, τα περισσότερα καρυκεύματα έχουν κι άλλο ένα λόγο να μας πείσουν να τα χρησιμοποιούμε, αφού συμβάλλουν στην καταπολέμηση διάφορων ασθενειών. Ας ρίξουμε μια ματιά σε 3 από αυτά.


Σκόνη τσίλι 

Η καψαϊκίνη που συναντάμε στις καυτερές πιπεριές μπορεί να βοηθήσει στη μείωση φλεγμονών που συνδέονται με υψηλό κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις και διαβήτη. Για να αξιοποιήσετε τη δράση και την καυτερή γεύση του τσίλι, πασπαλίστε μικρή ποσότητα πάνω σε ψητή πατάτα, στο κρέας ή ακόμη και σε ποπ κορν.

Wasabi 

Το ιαπωνικό χρένο, που συνήθως συνοδεύει το σούσι, μπορεί να εξολοθρεύσει το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού (H. Pylori), ένα τύπο βακτηριδίου που μπορεί να προκαλέσει πεπτικό έλκος. Συνδυάστε το με μαγιονέζα χαμηλή σε λιπαρά και φτιάξτε μια υπέροχη, πικάντικη σος για το ψάρι ή το κοτόπουλο.

Σκόνη κάρυ 

Η κουρκουμίνη που δίνει χρώμα στο κάρυ μπορεί να συμβάλλει στην καθυστέρηση της άνοιας, αμποδίζοντας τη δημιουργία πλάκας στον εγκέφαλο, η οποία σταδιακά οδηγεί σε αυτή τη νόσο. Προσθέστε λίγη σκόνη κάρυ στο κοτόπουλο, στις πίτες σας κ.ο.κ.
 πηγή:    clickatlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin