Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Το ασβέστιο σύμμαχος στο αδυνάτισμα

Το ασβέστιο είναι γνωστό για την υγεία που χαρίζει στα οστά και τα δόντια. Εκτός αυτού, όμως, προσφέρει σημαντική βοήθεια και στο αδυνάτισμα.

Κι όμως, το ασβέστιο μπορεί να μας βοηθήσει να χάσουμε κιλά, χωρίς να χρειαστεί να μειώσουμε δραματικά τις θερμίδες που λαμβάνουμε καθημερινά.

 Κι όπως φαίνεται από παλιότερες μελέτες, όσοι δεν λάμβαναν πάντα τις ποσότητες ασβεστίου που πρέπει, όταν αυξήσουν την κατανάλωσή του σταθερά, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας απώλειας βάρους, τότε τα αποτελέσματα είναι ακόμη καλύτερα.

Έχει φανεί, μάλιστα, ότι οι παχύσαρκες γυναίκες που διπλασίασαν την ποσότητα ασβεστίου που λάμβαναν καθημερινά από 600 mg σε 1200 mg για 15 εβδομάδες, φαίνεται να έχασαν κατά μέσο όρο 5 κιλά περισσότερα από τις υπόλοιπες που δεν σημείωσαν αύξηση ασβεστίου στη διατροφή.

Η εξήγηση των ερευνητών πάνω σε αυτό είναι ότι η έλλειψη ασβεστίου δημιουργεί την ανάγκη για περισσότερο φαγητό κι όταν αυτή η έλλειψη καλυφθεί, η κατανάλωση φαγητού –άρα και τα κιλά- μειώνεται.

Καταπολεμήστε τις ελλείψεις σε ασβέστιο που μπορεί να έχετε με την κατανάλωση γαλακτοκομικών χαμηλών σε λιπαρά, αμυγδάλων, σαρδέλας, πράσινων λαχανικών και οσπρίων.
 πηγή: clickatlife.gr
.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin