Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Τα αμύγδαλα «διώχνουν» καρδιοπάθεια και διαβήτη

Αμερικανοί ερευνητές επιστράτευσαν 65 πάσχοντες από προδιαβήτη για να μελετήσουν τις επιδράσεις μιας διατροφής πλούσιας σε αμύγδαλα.

Ο προδιαβήτης είναι πρόδρομος κατάσταση του διαβήτη, κατά την οποία ο οργανισμός παρουσιάζει μειωμένη ευαισθησία στην ινσουλίνη και έτσι τα επίπεδα του σακχάρου παραμένουν οριακά υψηλά.


Εάν δεν αναχαιτιστεί ο προδιαβήτης, μπορεί να εξελιχθεί σε σακχαρώδη διαβήτη, ο οποίος με τη σειρά του πρέπει να ρυθμίζεται σωστά, ειδάλλως, προκαλεί βλάβες στα ζωτικά όργανα, όπως η καρδιά.

Όπως γράφουν στην «Επιθεώρηση του Αμερικανικού Κολεγίου Διατροφής» (JACN) οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Ιατρικής & Οδοντιατρικής του Νιου Τζέρσι, που πραγματοποίησαν την μελέτη, οι εθελοντές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, η μία εκ των οποίων έτρωγε καθημερινά αμύγδαλα και η άλλη όχι.

Όπως έδειξε η μελέτη, όσοι έτρωγαν καθημερινά λίγα αμύγδαλα παρουσίασαν σημαντική αύξηση της ευαισθησίας του οργανισμού τους στην ινσουλίνη (είναι η ορμόνη που διασπά το σάκχαρο), καθώς και σημαντική μείωση των επιπέδων της της «κακής» (LDL) χοληστερόλης στο αίμα τους.

Η LDL είναι αυτή που συσσωρεύεται στις αρτηρίες προκαλώντας στένωση και οδηγώντας τελικά στην καρδιοπάθεια, που αποτελεί την κύρια αιτία θανάτου των διαβητικών ασθενών. 

πηγή: tanea.gr
.
 

Οι θεραπευτικές χρήσεις τoυ αμύγδαλου

Τα οφέλη του μαγνησίου

4 λόγοι για να πίνoυμε γάλα αμυγδάλου καθημερινά

Αυτός ο ξηρός καρπός διώχνει τον πονοκέφαλο πιο γρήγορα κι από την ασπιρίνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin