Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

3 λόγοι να προσθέσετε κάσιους στη διατροφή σας

Για την υγεία της καρδιάς σας: Τα κάσιους είναι πλούσια σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, όπως ολεϊκά και παλμιτολεϊκά οξέα που συμβάλουν στη μείωση της "κακής" LDL χοληστερόλης ενώ αυξάνουν την "καλή" HDL χοληστερόλη. Προλαμβάνουν τη στεφανιαία νόσο και τα εγκεφαλικά ευνοώντας ένα υγιές λιπιδαιμικό προφίλ.

Συμβάλουν στην απώλεια βάρους: Το 75% από τα λιπαρά που περιέχονται στα κάσιους είναι ακόρεστα, ενώ αυτοί οι ξηροί καρποί προσφέρουν πολλές φυτικές ίνες, ενέργεια και ενισχύουν τη λειτουργία του μεταβολισμού.


Προλαμβάνουν την υψηλή αρτηριακή πίεση: Τα κάσιους περιέχουν μεγάλη ποσότητα μαγνησίου που προλαμβάνει την υψηλή αρτηριακή πίεση. Επιπλέον, μια διατροφή πλούσια σε μαγνήσιο συμβάλει κατά των πονοκεφάλων, των μυϊκών σπασμών και της κούρασης.

Προλαμβάνουν τον καρκίνο: Χάρη στην αυξημένη τους περιεκτικότητα σε χαλκό και προανθοκυανίνες, ένα είδος φλαβονοειδών, τα κάσιους καταπολεμούν τους όγκους μειώνοντας την κυτταρική διαίρεση, ειδικά στον καρκίνο του εντέρου. Επιπλέον, τα κάσιους βοηθούν το σώμα μας να απορροφήσει καλύτερα το σίδηρο που λαμβάνει από τη διατροφή και μειώνουν τις ελεύθερες ρίζες.

Τι να προσέχετε όταν τρώτε κάσιους
Τα κάσιους είναι από τις λίγες τροφές που περιέχουν μετρήσιμες ποσότητες οξαλικών, στοιχείων που μπορεί να μειώνουν την απορρόφηση του ασβεστίου και δεν συστήνονται για ασθενείς που έχουν πέτρες στα νεφρά και τη χοληδόχο κύστη.
Όπως και τα φιστίκια, τα κάσιους μπορεί να προκαλέσουν αλλεργία, ειδικά στα μικρά παιδιά. Τα συμπτώματα της αντίδρασης μπορεί να είναι ήπια ή πιο έντονα, όπως αναφυλακτικό σοκ, οπότε αν δεν έχετε ξαναδοκιμάσει κάσιους καλό είναι τις πρώτες φορές να τα καταναλώσετε σε μικρή ποσότητα. 

 πηγή: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin