Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Ψάχνετε κάτι για να κόψετε την πείνα σας; Δοκιμάστε μια χούφτα ξηρούς καρπούς

Βρίσκεστε στο γραφείο και νιώθετε το στομάχι σας να διαμαρτύρεται; Μόλις έχετε γυρίσει σπίτι το απόγευμα και θέλετε να φάτε κάτι ελαφρύ πριν το βραδινό σας γεύμα; Χρειάζεστε λίγη παραπάνω ενέργεια πριν το γυμναστήριο; Ή απλά νιώθετε μια μικρή... λιγούρα;

Η λύση είναι τα μικρά και υγιεινά σνακ, με λίγες θερμίδες, που όμως θα σας χορτάσουν. Μελέτες έχουν δείξει μάλιστα πως όσοι καταναλώνουν συχνά σνακ, πετυχαίνουν καλύτερο μεταβολισμό, αλλά και μπορούν να διατηρήσουν πιο εύκολα το βάρος τους, καθώς καταναλώνουν λιγότερες θερμίδες στα κυρίως γεύματα.


Οι επιλογές είναι πολλές και μάλιστα αρκούν λίγα μόνο υλικά, που σίγουρα μπορούμε να έχουμε στο ψυγείο μας ή να τα κουβαλήσουμε εύκολα στη δουλειά.

Ορίστε μερικές ιδέες:
- ένα κεσεδάκι γιαούρτι με ένα κουταλάκι μέλι και πέντε καρύδια
- δύο ρυζογκοφρέτες με μία φέτα του τοστ τυρί με χαμηλά λιπαρά
- ένα αυγό βραστό και δύο φέτες γαλοπούλα
- πέντε αποξηραμένα δαμάσκηνα και μια χούφτα ξηρούς καρπούς
- ένα φρούτο με πέντε αμύγδαλα και ένα μικρό κομμάτι κίτρινο τυρί με λίγα λιπαρά
- 60 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
- ένα μήλο κομμένο σε φέτες, τις οποίες μπορείτε να αλείψετε με φυστικοβούτυρο
- μερικά μπαστουνάκια καρότο ωμό με ένα κεσεδάκι τυρί cottage

Προσοχή όμως στα έτοιμα σνακ!
Πολλά έτοιμα σνακ περιέχουν ευγενισμένο αλεύρι, το οποίο έχει υποστεί χημική επεξεργασία, και πολλές φορές πολύ "κρυμμένο” αλάτι. Πείτε όχι ακόμη και στις έτοιμες μπάρες δημητριακών που έχουν πολύ ζάχαρη! Επιπλέον, έχουν χαμηλή θρεπτική αξία, σε αντίθεση με όλα τα παραπάνω σνακ που θα ετοιμάσετε μόνοι σας και που είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, ίνες και αντιοξειδωτικά.

Γιατί να μην τα παραλείπουμε
Οι διατροφολόγοι, στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής, προτείνουν να καταναλώνουμε καθημερινά τρία βασικά γεύματα (πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό) και ένα με δύο ενδιάμεσα σνακ, τα οποία θα προκαλέσουν κορεσμό, χωρίς να επιβαρύνουν το στομάχι μας. Έτσι στη λογική των "πέντε γευμάτων”, η κατανάλωση σνακ θεωρείται ιδανική.

Μην κοροϊδεύετε όμως τον εαυτό σας: σνακ δεν θεωρείται το διαρκές τσιμπολόγημα, ειδικά όταν πρόκειται για πατατάκια, αλμυρά κρακεράκια, τυροπιτάκια ή σοκολατάκια! 

 ΠΗΓΗ: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin