Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Ελαιόλαδο από τη Γορτυνία καταπολεμά καρκίνο και στεφανιαία νόσο!

Ένα εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο, που παράγεται από συγκεκριμένη ποικιλία ελιάς στην περιοχή κυρίως της Γορτυνίας και σε κάποια χωριά της Ορεινής Ολυμπίας, αποδείχθηκε επιστημονικά, από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, ότι λειτουργεί ευεργετικά συμβάλλοντας στην πρόληψη της στεφανιαίας νόσου και ορισμένων μορφών καρκίνου.

Πρόκειται για την ποικιλία ελιάς με την τοπική ονομασία «Χωραίτικη», που καλλιεργείται στη Γορτυνία από τα χωριά της Καρύταινας μέχρι την περιοχή της Θέλπουσας και Κοντοβάζαινας καθώς και σε τμήμα της Ορεινής Ολυμπίας, με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό την πικρή γεύση του ελαιολάδου.

Σύμφωνα με την έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας απεδείχθη ότι το λάδι που παράγεται στην συγκεκριμένη περιοχή εμπεριέχει σε μεγαλύτερο ποσοστό από άλλα λάδια της χώρας, την ουσία «ελαιοαλακάνθη», η οποία διαθέτει, σύμφωνα πάντα με τις επιστημονικές έρευνες, φαρμακευτικές ιδιότητες.

Τα αποτελέσματα της επιστημονικής έρευνας παρουσιάζονται αυτές τις ημέρες σε συνέδριο για την ελιά που πραγματοποιείται στην Αρχαία Ολυμπία, και σήμερα το απόγευμα θα γίνουν βραβεύσεις παραγωγών.

 πηγή: 

Ελαιόλαδο: Κάνει θαύματα σε σώμα και πρόσωπο

Ελαιόλαδο vs Διαβήτη Τύπου 1

Το ελαιόλαδο βοηθάει να προσληφθούν λιγότερες θερμίδες

3 λάθη που κάνετε με το ελαιόλαδο. Πολλές φορές το χρησιμοποιούμε λάθος!

Το ελαιόλαδο προστατεύει από το εγκεφαλικό

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin