Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Έρευνα: Το πράσινο τσάι προστατεύει από Αλτσχάιμερ και καρκίνο

Το πράσινο τσάι
Η συστηματική κατανάλωση πράσινου τσαγιού μπορεί να προστατεύσει τον εγκέφαλο από τη νόσο του Αλτσχάιμερ και άλλες μορφές άνοιες, αναφέρουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Νιούκασλ.


Σε έρευνα που πραγματοποίησαν διαπίστωσαν ότι χημικές ουσίες που παράγονται έπειτα από την πέψη του ροφήματος αυτού, προστατεύουν τον εγκέφαλο από τις εκφυλιστικές βλάβες.


Η έρευνα, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Phytomedicine», έδειξε ακόμη πως το πράσινο τσάι μπορεί κατά τον ίδιο τρόπο να προστατεύει και από ορισμένες μορφές καρκίνου.

Όπως εξήγησε ο επικεφαλής της, δρ Έντ Οκέλο, από την Σχολή Γεωργίας, Τροφίμων & Αγροτικής Ανάπτυξης του πανεπιστημίου, πειράματα στο εργαστήριο έδειξαν πως τα παράγωγα της πέψης του πράσινου τσαγιού είναι πιο δραστικά εναντίον των κύριων αιτιολογικών παραγόντων του Αλτσχάιμερ απ’ ό,τι τα άπεπτα.

Επιπλέον, τα παράγωγα αυτά έχουν και αντικαρκινικές ιδιότητες, καθώς επιβραδύνουν σημαντικά την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων.

Στην έρευνα χρησιμοποιήθηκαν κύτταρα που εκτέθηκαν σε διάφορες συγκεντρώσεις από τοξίνες και από συστατικά του πράσινου τσαγιού. Τα συστατικά που ήταν προϊόν πέψης προστάτευαν τα κύτταρα, εμποδίζοντας τις τοξίνες να τα καταστρέψουν.

«Ασφαλώς υπάρχουν πολλοί παράγοντες, όπως ο τρόπος ζωής, η άσκηση και η προσεγμένη διατροφή, που επηρεάζουν τον κίνδυνο αναπτύξεως νοσημάτων όπως ο καρκίνος και η άνοια», είπε ο δρ Οκέλο. «Ωστόσο, πιστεύω πως είναι σωστό να πούμε ότι τουλάχιστον ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι την ημέρα μπορεί να κάνει καλό – και σίγουρα το συνιστώ σε όλους».

 πηγή: tanea.gr
.

Τα ιχθυέλαια προστατεύουν από το Αλτσχάιμερ

Ρόδι κατά του Αλτσχάιμερ

Ξηροί καρποί: Η διατροφή που θα κρατήσει το Αλτσχάιμερ μακριά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin