Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

7 φρούτα που κάνουν καλό σε 7 παθήσεις

 Δεν «φωνάζουν» άδικα οι διατροφολόγοι όλα αυτά τα χρόνια ότι πρέπει να ενσωματώσουμε οπωσδήποτε φρούτα (και λαχανικά) στην καθημερινή μας διατροφή. Είναι πλούσια σε βιταμίνες, αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες και τα οφέλη τους επεκτείνονται σε διάφορους τομείς.
 
Αν έχετε κάποιο από τα παρακάτω συγκεκριμένα προβλήματα, δείτε τα 7 φρούτα που θα συμβάλλουν στο να τα ξεπεράσετε, στο πλαίσιο ενός υγιούς lifestyle παράλληλα με τις συμβουλές του γιατρού σας.

Δυσπεψία; Φάτε γλυκολέμονο
Αν το πεπτικό σας σάς προδίδει, δοκιμάστε να φάτε λίγα γλυκολέμονα. Τα φρούτα αυτά, εκτός από πλούσια σε βιταμίνη C, έχουν το εξής όφελος: διεγείρουν τους σιελογόνους αδένες έτσι ώστε να εκκρίνουν ένζυμα που βοηθούν στην πέψη και ταυτόχρονα αυξάνουν τα επίπεδα της χολής, των στομαχικών οξέων και των πεπτικών υγρών έτσι ώστε να λειτουργεί καλύτερα το πεπτικό.

Άσθμα; Φάτε ακτινίδιο
Σύμφωνα με μελέτη που έχει δημοσιευτεί στο Journal Thorax, οι ασθματικοί ασθενείς που έτρωγαν ακτινίδια 5 με 7 φορές την εβδομάδα παρουσίαζαν 44% λιγότερα περιστατικά συριγμών, βήχα και λαχανιάσματος τη νύχτα. Αν έχετε κι εσείς άσθμα, φροντίστε να γεμίσετε τη φρουτιέρα σας με αυτό το υπέροχο φρούτο, που συν τοις άλλοις είναι το πλουσιότερο σε βιταμίνη C, ενισχύοντας τον οργανισμό.

Καρδιακές παθήσεις; Φάτε πορτοκάλι
Οι ελεύθερες ρίζες, ως γνωστόν, οδηγούν σε οξείδωση της χοληστερόλης, η οποία με τη σειρά της «κολλάει» στα τοιχώματα αρτηριών, αυξάνοντας τον κίνδυνο εμφράγματος, εγκεφαλικού και αρτηριακών παθήσεων. Τα πορτοκάλια, λόγω του ότι είναι πλούσια σε βιταμίνη C, ένα αντιοξειδωτικό που εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες, δρα σημαντικά ως προς την προστασία της καρδιάς μας –όπως και όλα τα φρούτα και λαχανικά που είναι πλούσια σε βιταμίνη C.

Ουρολοιμώξεις; Φάτε λεμόνια
Μπορεί να είναι ξινά, αλλά διώχνουν τις τοξίνες και τα βακτήρια. Αν υποφέρετε από ουρολοιμώξεις, μην ξεχνάτε να πίνετε λίγο ζεστό νερό με λεμόνι κάθε πρωί.

Πεσμένο ανοσοποιηιτκό; Φάτε σταφύλια
Βιβλία, έρευνες και ειδικοί συμφωνούν στο ότι η κατανάλωση σταφυλιών δίνει ώθηση στο ανοσοποιητικό και συμβάλλει στη μείωση των φλεγμονών, άρα μας προστατεύει από μολύνσεις. Αν αισθάνεστε ότι οι άμυνες του οργανισμού σας έχουν πέσει, τα σταφύλια θα σας κάνουν καλό, όπως και όλα τα παραπάνω φρούτα.

Τριχόπτωση; Φάτε φράουλες
Οι βιταμίνες τους και το ελλαγικό οξύ που περιέχουν, συμβάλλουν στην ενίσχυση και τη δύναμη των μαλλιών, αποτρέποντας την τριχόπτωση και τη λέπτυνση της τρίχας. Ακόμη, η παρουσία μετάλλων στη φράουλα αποτρέπει την ανάπτυξη μυκητιάσεων και κατ’ επέκταση αποτρέπουν την εμφάνιση πιτυρίδας.

Υψηλό σάκχαρο; Πιείτε γκρέιπφρουτ
Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal Plos One αποκάλυψε ότι η κατανάλωση αραιωμένου χυμού γκρέιπφρουτ όχι μόνο βοηθά στην απώλεια βάρους, αλλά ρίχνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα κατά 13-17%, ενώ είναι γνωστό ότι προκαλεί πτώση στα επίπεδα ινσουλίνης στον οργανισμό. Για τους διαβητικούς και τους υπέρβαρους, λοιπόν, το γκρέιπφρουτ είναι ό,τι πρέπει.

 πηγή: clickatlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin