Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Η διατροφική αξία του χαλβά!

Λόγω του σουσαμιού αλλά και των ξηρών καρπών ο χαλβάς βρίσκεται πρώτος στις λίστες των θρεπτικών και διατροφικά σημαντικών τροφών. Αυτός είναι και ένας κύριος λόγος που καθιστά το χαλβά στα απολύτως απαραίτητα τρόφιμα της σαρακοστής.

Ο χαλβάς περιέχει υψηλή ποιότητα πρωτεινών και αμινοξέων ειδικά στη περίοδο της νηστείας.

Βοηθά πολύ στη καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος αφού περιέχει πολυακόρεστα και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, μερικά από τα οποία ο οργανισμός δεν μπορεί να συνθέσει.


Προσφέρει συνένζυμα και βιταμίνες που βοηθούν στο μεταβολισμό.

Βοηθά στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος λόγω των βιταμινών Β1,Β2 και νιασίνης.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού και την οστική του μάζα γιατί περιέχει πολύτιμα μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως ασβέστιο, μαγνήσιο ,ψευδάργυρο.

Λόγω του σεληνίου και της βιταμίνης Ε, θεωρείται μια από τις πιο αντιοξειδωτικές τροφές κατά του καρκίνου. Το σελήνιο αποτελεί κύριο συστατικό ενός οξειδωτικού συστήματος  που χρησιμοποιεί ο οργανισμός στην άμυνά του έναντι των ελεύθερων ριζών.

Η θερμίδες που παίρνουμε από τον χαλβά είναι από 350-450 ανάλογα με τους ξηρούς καρπούς ή σοκολάτα που περιέχει ανά 100γρ.

Απολαύστε λοιπόν τώρα στη σαρακοστή  αλλά και στα καθημερινά σας γεύματα αυτή την πολύτιμη τροφή με την υψηλή διατροφική αξία!

Πηγές: .filenades.gr, fytokomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin