Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Καρύδια: Η ασπίδα κατά του διαβήτη

Μία διατροφή πλούσια σε καρύδια μπορεί να μείωσει τον κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη Τύπου 2 στις γυναίκες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας μεγάλης έρευνας.
Προγενέστερες μελέτες είχαν αποδείξει επίσης ότι η κατανάλωση καρυδιών μπορεί να συνεισφέρει στην πρόληψη του διαβήτη. 

Παρόλο που τα αποτελέσματα της νέας μελέτης μπορούν να αποδείξουν μόνο μία ισχυρή συσχέτιση μεταξύ των δύο μεταβλητών , τα καρύδια αποτελούν μία τροφή υψηλής περιεκτικότητας σε ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά οξέα, τα οποία μπορούν να επιτελέσουν ρόλο-«κλειδί» στην πρόληψη του διαβήτη Τύπου 2.

Οι επιστήμονες, στην έρευνα τους που δημοσιεύθηκε στο τεύχοςΑπριλίου του επιστημονικού εντύπου The Journal of Nutrition, χρησιμοποίησαν δεδομένα διατροφικών προτύπων και κατάστασης υγείας σε δείγμα 138.000 γυναικών που συμμετείχαν στην μεγάλη διαμήκη έρευνα. Ξεκινώντας από το έτος 1999 οι επιστήμονες συνέλεξαν δεδομένα σχετικά με την κατανάλωση καρυδιών, και παρακολούθησαν τις συνήθειες των γυναικών για τα επόμενα 10 χρόνια. Ανάμεσα στις γυναίκες του δείγματος, βρέθηκαν 5.930 περιπτώσεις με διαβήτη Τύπου 2.

Οι γυναίκες που κατανάλωναν καρύδια έτειναν να έχουν χαμηλότερο βάρος, να καταναλώνουν περισσότερα ψάρια και να ασκούνται συχνότερα από όσες δεν προέβαιναν στην ίδια διατροφική επιλογή. 

Όμως, οι ερευνητές προέβησαν στον έλεγχο των συγκεκριμένων – καθώς και έτερων παραγόντων – και ανακάλυψαν ότι συγκριτικά με τις γυναίκες που δεν έτρωγαν καρύδια, όσες κατανάλωναν 226 γραμμάρια καρύδια ανά μήνα ή και περισσότερο διέτρεχαν μικρότερο κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη Τύπου 2 κατά 24 τοις εκατό.
ΠΗΓΗ: pentapostagma.gr
.
.

Η κατανάλωση καρυδιών αλλά και γενικότερα ξηρών καρπών προστατεύει τον οργανισμό από διάφορες παθήσεις

Ασπίδα για την υγεία με καρύδια και μεσογειακή διατροφή

Ελιξίριο υγείας τα καρύδια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin