Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Η κατανάλωση καρυδιών αλλά και γενικότερα ξηρών καρπών προστατεύει τον οργανισμό από διάφορες παθήσεις

Τα καρύδια είναι τροφή η οποία αποτελείται από πλούσια σε υγιή λιπαρά οξέα που ελαττώνουν τη φλεγμονή στο σώμα και θωρακίζουν τον οργανισμό από τις καρδιακές παθήσεις, το καρκίνο και την αρθρίτιδα, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες. 


Το 2012, επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες, ανακάλυψαν ότι οι νέοι άνδρες, από 20 μέχρι 30 χρονών, που έτρωγαν καρύδια κάθε μέρα αύξησαν τον αριθμό των σπερματοζωαρίων τους και τη γονιμότητά τους. 

Μία παλιότερη έρευνα από το Louisiana State University, απέδειξε ότι η κατανάλωση ξηρών καρπών μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες παχυσαρκίας, την εμφάνιση καρδιακών παθήσεων, του διαβήτη τύπου 2 καθώς και του μεταβολικού συνδρόμου.


Ή πιο πρόσφατη έρευνα σχετικά με τη κατανάλωση καρυδιών έδειξε ότι εφόσον γίνεται κατανάλωση καρυδιών 2 με 3 φορές την εβδομάδα, αυτό πολύ πιθανό να περιορίσει το κίνδυνο για εμφάνιση διαβήτη τύπου 2 περίπου σε ποσοστό 25%! 

Για τη διεξαγωγή της έρευνας οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ στις ΗΠΑ πήραν περίπου 140.000 γυναίκες νοσοκόμες από 35 μέχρι 77 χρονών και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η επαναλαμβανόμενη κατανάλωση μικρών μερίδων καρυδιών μπορεί να θωρακίσει τον οργανισμό από μια ασθένεια που όλο και μεγαλώνει με ταχείς ρυθμούς και αυτή είναι ο διαβήτης.

 Οι διατροφικές συνήθειές τους εξετάστηκαν λεπτομερώς, και αυτό συνδέθηκε με το πόσο συχνά κατανάλωναν ξηρούς καρπούς αλλά βασικά επικεντρώθηκαν στο πόσο συχνά έτρωγαν καρύδια. 

Οι γυναίκες που έτρωγαν περίπου 30 γραμμάρια καρύδια, τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα είχαν 25% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν διαβήτη τύπου 2 από εκείνες που έτρωγαν σπανίως καρύδια ή δεν έτρωγαν ποτέ.

ΠΗΓΗ: ecotimes.gr
.
.

Ασπίδα για την υγεία με καρύδια και μεσογειακή διατροφή 

Ασπίδα τα καρύδια εναντίον του καρκίνου του μαστού

Ελιξίριο υγείας τα καρύδια 

Οι ξηροί καρποί στην υπηρεσία της καρδιάς σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin